Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Camba Brauerei, All Hail The German Revolution Pt. 2



Επόμενη Γερμανική ζυθοποιία που θα δούμε, εν τάχει πάντα καθώς βαριέστε τα μακροσκελή κείμενά μου, είναι η Camba Bavaria. Παλιά Γερμανική ζυθοποιία, ή οποία πρόσφατα κόλλησε τον ιό της παγκόσμιας craft σκηνής, και ξεκίνησε μία σειρά από καινούργια, για τους Γερμανούς, είδη, μία σιερά που η ίδια ονομάζει "Internationale Biere", δηλαδή "διεθνείς μπύρες", δηλαδή μπύρες και είδη από όλο τον κόσμο. Εγώ βρήκα 12 από αυτές τις "διεθνείς", τις οποίες θα σας παρουσιάσω σε δύο μέρη. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τις πρώτες 6:





Pale Ale

Η Pale Ale είναι μία American Pale Ale στα 5,2% αλκοόλ. Το χρώμα της ελαφρύ πορτοκαλί, το σώμα είναι λίγο θολό, και ο κάτασπρος αφρός θα πέσει σχετικά αργά και θα αφήσει ένα  ωραίο δαχτυλίδι. Το άρωμα θυμίζει αρκετά τα αμερικάνικα παραδείγματα του είδους. Εσπεριδοειδή φρούτα, λεμόνι, πορτοκάλι, ανανάς είναι τα βασικά αρώματα σε ένα πολύ ωραίο και πολλά υποσχόμενο μπουκέτο. Η γεύση ακολουθεί την μύτη, με λεμόνι, πορτοκάλι, ανανά, μέλι και ψωμί. Η επίγευση πικρή και μένει αρκετά στο στόμα. Ελαφρύ σώμα με χαμηλή ενανθράκωση.

Βαθμολογία: 7,5/10






German IPA

Η German IPA είναι μία India Pale Ale στα 6,5% αλκοόλ με Γερμανικούς λυκίσκους. Το χρώμα της κεχριμπαρένιο, αρκετά καθαρό με έναν υπόλευκο αφρό, παχύ και συνεκτικό. Το άρωμα είναι ελαφρύ, με νότες πεύκου, γρασιδιού και μία γενική ιδεά φρούτων. Hoppy, πικρή γεύση, αρχίζει με πεύκο, γρασίδι και καραμέλα, συνεχίζει με εσπεριδοειδή, αλλά χωρίς να μπορώ να ξερωρίσω κάποιο συγκεκριμένα για να τελειώσει με υποψίες σκόρδου και κρεμυδιού, κάτι που αντιλαμβάνομαι σαν υπερβολική χρήση λυκίσκου και για εκτενές διάστημα. Η επίγευση πικρή και σκληρή, μένει αρκετά. Το σώμα είναι μέτριο, με μέτρια ενανθράκωση.

Βαθμολογία: 6,5/10




Dry Stout

Η Dry Stout όπως λεει και το όνομα είναι μία Dry Stout στα 4,5% αλκοόλ. Το χρώμα της μαύρο, με κόκκινες ανταύγειες και ένα καφέ αφρό στην κορυφή. Το άρωμα της είναι χαρακτηριστικό του είδους, με το καβουρδισμένο κριθάρι και τον καφέ να καλύπτουν την πικρή σοκολάτα και την καραμέλα που προσπαθουν να φανούν. Η γεύση ακολουθεί το άρωμα, με καφέ και καβουρδισμένο κριθάρι στην αρχή, σοκολάτα και ίσως κάποιοα μαύρα φρούτα στην συνέχεια. Η επίγευση μένει αρκετά και είναι ελαφρώς πικρή. Το σώμα είναι ελαφρύ και η ενανθράκωση μέτρια. Κλασσική dry stout που όμως πίνεται πολύ εύκολα, και, κατά την γνώμη μου, πατάει τον τιτάνα που ακούει στο όνομα Guinness.

Βαθμολογία: 7/10




Amber Ale

Η Amber Ale ακολουθεί ακόμα μία φορά την παράδοση όνομα μπύρας=στυλ μπύρας. Είναι δηλαδή μία Amber Ale, με ανεβασμένο όμως το αλκοόλ στα 7,2%, πάνω από τα κλασσικά παραδείγματα και το θεωρητικό μέγιστο όριο του είδους. Σκούρο κεχριμπαρένιο χρώμα, αρκετά καθαρό, με λευκό, παχύ αφρό. Στο άρωμα διακρίνεται η καραμέλα, η βύνη, κάποια εσπεριδοειδή αλλά, δυστυχώς, και το αλκοόλ. Στην γεύση είναι πολύ παράξενη και συνάμα ευχάριστη. Ψωμί και καραμέλα βουτύρου είναι οι πρώτες εντυπώσεις, μαζί με με ένα φρούτο που δεν μπορώ να προσδιορίσω, ίσως ροδάκινο. Μέλι και ξηροί καρποί κλείνoυν υπέροχα με μία υποψία λυκίσκου. Καλή επίγευση, γλυκιά και μέτριας διάρκειας. Το σώμα είναι μέτριο και η ενανθράκωση ψιλομέτρια, όσο χρειάζεται κατά την άποψη μου. Πολύ ισορροπημένο και ενδιαφέρον μπυράκι!!

Βαθμολογία: 7,5/10


Imperial Black IPA

Η Imperial Black IPA είναι ένα American Barley Wine το οποίο... αστειεύομαι φυσικά, καθώς το όνομα μας προϊδεάζει για το στυλ της μπύρας. Μία δυνατή λοιπόν Black IPA, στα 8,5% αλκοόλ, με Centennial, Chinook, Crystal, Columbus και Simcoe, και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες όπως μας πληροφορεί ο ζυθοποιός. Το χρώμα είναι κατάμαυρο και ο καφέ αφρός είναι συνεκτικός και αρκετά παχύς. Το άρωμα παραπέμπει πιο πολύ σε stout με καφέ και σοκολάτα, και ίσως μία ιδέα λυκίσκου. Στην γεύση έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Αρκετά πικρή από τον συνδυασμό λυκίσκων με τις μαύρες βύνες, αρχίζει με αρκετά εσπεριδοειδή φρούτα, πορτοκάλι, λεμόνι, κάποιες νότες πεύκου και στο τελείωμα αρκετός καφές, πικρή σοκολάτα και καβουρδισμένο κριθάρι. Πικρή επίγευση, δυνατή και μακρά. Σώμα μέτριο με μέτρια προς υψηλή ενανθράκωση (το μόνο αρνητικό ίσως). Ως τώρα η πιο ωραία ετικέτα της Camba Bavaria, και τολμώ να πω, μία από τις πιο ωραίες Γερμανικές μπύρες που εχω δοκιμάσει.

Βαθμολογία:8/10

Imperial IPA

Η Imperial IPA είναι μία American Imperial IPA στα 8,4% αλκοόλ με Columbus, Chinook, Summit, Crystal, Citra και Amarillo σε μεγάλες ποσότητες στα 77 IBU!!! Το χρώμα είναι πορτοκαλί, θολό με έναν πολύ ωραίο, λευκό αφρό 2 δαχτύλων, ο οποίος θα αφήσει ένα απαλό στρώμα. Το άρωμα είναι το αναμενώμενο και σκάει με το που ανοίγει το μπουκάλι. Εσπεριδοειδή σε όλο τους το μεγαλείο, λεμόνι, πορτοκάλι, πεύκο, γκρείπφρουτ. Η γεύση, πικρή, ακολουθεί πιστά! Πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι, μάνγκο, πεύκο, γκρέιπφρουτ. Καθόλου γλύκα, ίσως μία βυνώδης νότα όταν η μπύρα ζεσταθεί, κάτι που με ξαφνιάζει ευχάριστα! Το αλκοόλ για ακόμα μία φορά ανύπαρκτο! Η επίγευση ίσως είναι και το μοναδικό μειονέκτημα καθώς είναι πολύ απαλή και φεύγει γρήγορα. Το σώμα είναι λίγο κάτω από μέτριο, με μέτρια επίγευση, και έτσι έχουμε μία πραγματικά ευκολόπιοτη και παράλληλα επικίνδυνη μπύρα!! Εξαιρετική!!!

Βαθμολογία: 8/10

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου