Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Μαύρη Παρασκευή για τις Χήνες του Σικάγο : Goose Island "Black Friday", 28 November 2014

Coffee 2012 - Cherry Rye 2012 - Bourbon County 2012 - Vanilla 2010

Ο "κακός" χαμός θα γίνει και τη φετινή Μαύρη Παρασκευή, 28 του Νοέμβρη 2014, σε όλα τα Chicagoland Binny’s locations. 
Πλήθος μπυρο-καμμένων σε μεγάλες ουρές αναμονής ...

Ο λόγος; Ασφαλώς η νέα παρτίδα της εξαιρετικής Bourbon County Brand Stout για το 2014 μαζί φυσικά με τις φετινές εκπληκτικές παραλλαγές της, αφού ως γνωστόν κάθε χρόνο έχουμε και κάτι διαφορετικό.


Φέτος πέραν της κλασσικής συνταγής θα έχουμε άλλους 4 Μπυραματισμούς. Οι δυο από αυτούς ήταν και την προηγούμενη χρονιά ( Barley Wine και Proprietor's), ενώ η Coffee είναι χρόνια τώρα στις αναμενόμενες παραλλαγές με τη διαφορά ότι κάθε χρονιά χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της διαφορετικοί κόκκοι καφέ. Φέτος έχουμε Intelligentsia’s Zirikana coffee beans από τη Ρουάντα.


BCBS variants 2014 

Bourbon County Brand Stout
This iconic stout was aged in honor of the 1000th batch at Goose Island’s original Clybourn brewpub. The 2014 BCBS has an intense flavor mix of charred oak, chocolate, vanilla, caramel and smoke. Available in 12-ounce bottles.

Bourbon County Barleywine
Goose Island’s barleywine is aged in third-use Kentucky bourbon barrels. The barrels add an intricate flavor of oak, charcoal, tobacco and vanilla. It matches the subtle flavors of the English style barleywine quite nicely. Available in 12-ounce bottles.

Bourbon County Coffee Stout
We can smell the Intelligentsia already! The 2014 batch of Bourbon County Coffee was brewed with Intelligentsia’s Zirikana coffee beans from Rwanda. It creates a rich, dark and malty flavor that will have you wanting more. Available in 12-ounce bottles.

Bourbon County Vanilla Rye Stout
Vanilla’s back and we couldn’t be happier. The twist on this year’s vanilla is that it was aged in rye whiskey barrels with a mix of Mexican and Madagascar vanilla beans. Did we mention how happy we are that this is back? Available in 22-ounce bottles.

Bourbon County Proprietor’s
The stout sat in rye barrels with cassia bark, cocoa nibs, panela and coconut water. It smells of bourbon and toasted coconut, has immense flavors of bourbon, chocolate and vanilla and finishes with a long linger of bourbon and vanilla. Best part? Goose Island will only release this stout in Chicago to show their immense gratitude to the city and the loyal Goose Island beer drinkers of Chicago. Available in 22-ounce bottles.


 Η λευκή ετικέτα που κοσμούσε το μπουκάλι μέχρι και το 2008.
 Έπειτα, έχουμε τη γνωστή μας μέχρι σήμερα αμφίεση ... 

Vanilla 2010 ... καταπληκτική !

Φαίνεται εξάλλου στο ευτυχές πρόσωπο του φυλακισμένου Αντώνη εις την οικίαν Μίχου


Ο οποίος λίγους μήνες μετά απολαμβάνει με την ίδια ευτυχία 
την πιο "σπάνια" εκδοχή, αυτή της Rare ... πάλι εις την οικίαν μου 



Bourbon County Rare, όπως δοκιμάστηκε πριν από πολύ καιρό για πρώτη φορά από τους Αθηναίους Μπυραματιστές στη Local Pub στο Χαλάνδρι 

Απίστευτη και μοναδική η version της Cherry Rye όπως τη δοκιμάσαμε
στη Hoppy Pub στη Θεσσαλονίκη

Η εξαιρετική Bourbon County Barley Wine 2013, η Bourbon County Coffee 2013 
από την περσινή σοδειά στο Σικάγο 
και η κλασσική Bourbon County 2012 

 Bourbon County Coffee 2012


Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα φτάσουν στα χέρια μας κάποιες και από τη φετινή σειρά του 2014, όπως κατέφτασαν κατά το παρελθόν όλες αυτές παραπάνω !!



Δημιουργήθηκε το 1992, ως επετειακή μπύρα, για να γιορτάσουν στη Goose Island, το χιλιοστό batch του brew pub του Clybourn. Ο Gregory ήθελε να δημιουργήσει κάτι πραγματικά special και έπεισε τον υπεύθυνο του αποστακτηρίου της Jim Bim να του δώσει μερικά άδεια βαρέλια bourbon. Έφτιαξε λοιπόν ένα μεγάλο batch imperial stout και το άφησε να παλαιώσει στα βαρελάκια για 100 μέρες. Το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο και η Goose Island Bourbon County Brand Stout άνοιξε καινούργιους δρόμους, μια και ήταν μάλλον η πρώτη μπύρα που παλαιώθηκε σε βαρέλι, μια πρακτική που δοκιμάζουν πλέον για τις special μπύρες τους όλες οι ζυθοποιίες που σέβονται τον εαυτό τους.
Μια τεχνική που όπως όλες βέβαια, ξεκίνησε δεκαετίες παλιότερα στην Ευρώπη, αν και όχι για τη γεύση, αλλά για τη ζύμωση μια και έτσι εκμεταλλεύονταν στις ξινές μπύρες του Βελγίου τα φυσικά μικρόβια του ξύλου.

Δείτε και τον ίδιο τον Greg Hall να μας μιλά για τη Bourbon County: 

3 σχόλια:

  1. Αυτή κι αν είναι επιστροφή !!! Φοβερό αρθρο για φοβερες μπύρες από τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Χρηστάρα !!!
    Να ξερες πόσο μας έλειψαν τα κείμενα σου φίλε !!! Είναι πάντα να τα πιείς στο ποτήρι...
    Φέτος Χρηστάρα μου, έχουμε βάλει αρκετό κόσμο στην Αμερική να μας "καβατζώσει"... Λίγη υπομονή και ετοίμαζε χώρο στη "μυθική" - "Μιχική" μπάρα του σπιτιού σου για τρελές μπυρομαζώξεις...
    Για πάμε λίγο δυνατά πάλι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αναψε ξανα το λαμπατερ,ηχησε η τρομπετα του νεγρου κ η ψιλολιγνη vocalist αρχισε να απαγγελει χαμηλοφωνα την Μιχειο γραφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα κ σαυτό το μπλογκοσπιτάκι!
    Τί μπύρα θα πρότεινες με ένα πιάτο άγριογούρουνου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή