Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κέρκυρα 9-13 Οκτωβρίου, 2013 :: Corfu Meets Bavaria


Η Κέρκυρα συναντάει τη Βαυαρία λοιπόν φέτος στα μέσα περίπου του Οκτώβρη ... 

Corfu Meets Bavaria 
9-13 Οκτωβρίου 2013

Το πενθήμερο Festival Corfu Meets Bavaria θα διεξαχθεί από 9 μέχρι 13 Οκτωβρίου για πρώτη χρονιά στην Κέρκυρα, στο χωριό Αρίλλας και στον χώρο της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας. 

Σκοπός του Festival είναι η συνάντηση δυο πολιτισμών, η επικοινωνία και η γνωριμία λαών μέσα από την μπύρα, τη γαστρονομία, το χορό και τη μουσική. Επικοινωνία, μπύρα, γαστρονομία, μουσική..... Όλες όμορφες λέξεις.


Η εξωστρέφεια όμως θα είναι άλλη μία λέξη που το Festival του Οκτωβρίου θα αναδείξει! Θα δώσει την ευκαιρία σε 2 διαφορετικούς πολιτισμούς να γνωριστούν και να ταξιδέψουν για λίγο στο βάθος της δικής τους παράδοσης. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν την κουλτούρα, τη φιλοξενία, τη γαστρονομία μέσα από την έκθεση των τοπικών προϊόντων, από παρουσιάσεις τοπικών συνταγών και με εκπαιδευτικά σεμινάρια παρουσιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν οι πρεσβευτές της πραγματικής Κέρκυρας !!!

Από την άλλη μεριά θα έχουμε παρουσίαση δράσεων των Γερμανών κατοίκων της Κέρκυρας και των συλλόγων τους, έτσι ώστε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν ή και να δραστηριοποιηθούν στο νησί μας… Μουσικοχορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα και τέσσερις ζυθοποιοί, ο καθένας με την δική του ιστορία πάνω στην μπύρα, θα μας μεταφέρουν στη μακρινή Βαυαρία και στις δικές τους παραδόσεις.


Είναι γεγονός για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχονται 4 Βαυαροί ζυθοποιοί, για να παράγουν ζωντανή μπύρα με μόλις 15 ημέρες διάρκεια ζωής.
Μαζί με τις 4 ζωντανές Κερκυραϊκές Μπύρες σας εγγυώνται μια απολαυστική εμπειρία γεύσεων.

Η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία με μικρή ιστορία αλλά δυνατή παρουσία στον χώρο, υποδέχεται και καλωσορίζει τέσσερις Γερμανούς ζυθοποιούς από τέσσερις ζυθοποιίες που η καθεμιά έχει προσφέρει στο χώρο τη δική της διαφορετική ιστορία. Έρχονται από την Βαυαρία για να παράγουν ειδικά για εμάς μπύρες πάνω στη δική τους κουλτούρα και μαζί με τις μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας να μας προσφέρουν μία απολαυστική γευστική εμπειρία.

1 σχόλιο:

  1. Ας ελπίσουμε με την ευκαιρία όχι μόνο οι ξένοι, αλλά και οι ίδιοι οι Κερκυραίοι να γνωρίσουν (επιτέλους) την αξιόλογη μπύρα τους!
    Πολύ ωραίο μπυρο-νέο πάντως!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή