Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μπύρα με τσιτσιμπύρα!
1842 Ginger Beer από την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία



Οι μίξεις και αναμίξεις ποτών δεν είναι κάτι καινούργιο και από αυτές, αργά ή γρήγορα δε θα μπορούσε να "γλιτώσει" ούτε και η αγαπημένη μας μπύρα.
Το πιο γνωστό κοκτέιλ μπύρας -αν μπορούμε να το ονομάσουμε ως τέτοιο- είναι το ανακάτεμα μπύρας lager με λεμονάδα.
Φαίνεται μάλιστα πως η δημοτικότητά του είναι τόσο μεγάλη, ώστε κυκλοφορεί πλέον και στη χώρα μας έτοιμο τυποποιημένο σε μπουκάλι και κουτάκι (ναι, ξέρετε για τι λέω :).
Όμως δε θα βγάζει μόνο η Amstel την Amstel Radler, τώρα ποτό - αναψυκτικό μπύρας (όπως θέλετε πέστε το), έβγαλε και η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία!


Το concept βάζει λοιπόν μαζί στο ίδιο μπουκάλι το Νο 1 αγαπημένο μου ποτό μαζί με το Νο 1 αγαπημένο μου αναψυκτικό!
Μπύρα και τσιτσιμπύρα, 2 σε 1!
Η τσιτσιμπύρα για τους ελάχιστους που -ντροπή τους- δεν ξέρουν τι είναι (ok, πλάκα κάνω :), είναι σε απλά "ελληνικά" ( :p) το ginger ale, αεριούχο αναψυκτικό με λεμόνι και τζίντζερ (πιπερόριζα), που όπως φαίνεται στο πίσω μέρος του γαλάζιου μπουκαλιού, φτιαχνόταν από το 1842 στο νησί της Κέρκυρας (προφανείς οι αγγλικές επιρροές).



170 χρόνια μετά, η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία ένωσε το γνωστό αυτό αναψυκτικό με τη μπύρα της και δημιούργησε ποτό μπύρας με χυμό λεμόνι και τζίντζερ.


Προσωπικά, αν και θεωρώ τέτοιου είδους "ποτά" απλώς νεροπλύματα, είχα την ελπίδα πως η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία θα μπορούσε ίσως να δημιουργήσει κάτι καλύτερο.
Με μόλις 2% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, είναι μάλλον περισσότερο κοντά σε αναψυκτικό παρά σε μπύρα. Όμως είναι δυστυχώς χειρότερο από την παραδοσιακή Κερκυραϊκή τσιτσιμπύρα, με πολύ -μα πολύ!- λιγότερο αφρό και αρκετά υποτονισμένη την πικάντικη γεύση του τζίντζερ.


Αρωματικά, το λεμόνι και η πολύ λεπτή αίσθηση του τζίντζερ που μόνο η δικιά μου σκοτεινή μύτη είναι σε θέση να ανιχνεύσει (και πάλι πλάκα κάνω :p), ανακατεύονται λίγο με αυτήν της μαγιάς της μπύρας. Αλλά ως εκεί. Σίγουρα δεν πρόκειται για κάτι φοβερό και σίγουρα πίνεται μόνο δροσερό, με γρήγορους ρυθμούς για να ξεδιψάσει.
Από την άλλη, γι' αυτόν ακριβώς τον σκοπό φαντάζομαι πως φτιάχτηκε.


Ίσως το έντονο θαλασσί χρώμα στο μπουκάλι της να ταιριάξει με το αντίστοιχο της θάλασσας και να τη δούμε το καλοκαίρι και με φόντο τις όμορφες παραλίες της Κέρκυρας -και όχι μόνο, ποιος ξέρει?

5 σχόλια:

  1. Μάπα το καρπούζι; Κρίμα, αγαπώ το τζίντζερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Gloriana! Δεν είναι ότι δεν πίνεται καθόλου, αλλά περίμενα κάτι καλύτερο και θα ήθελα κι εγώ πιο έντονο το τζίντζερ καθώς επίσης το αγαπώ πολύ σαν υλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τη δοκίμασα.
    Δεν είναι τόσο κακή... απλά είναι αναψυκτικό όχι μπύρα. Είχε όμως κάτι από μαγιά στην επίγευση! Αυ΄το το θεωρώ κατόρθωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ αστοχη η κριτικη σας αγαπητε.....χειροτερο απο την παραδοσιακη Τσιτσιμπυρα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή