Σάββατο, 25 Μαΐου 2013

Νέα διάκριση για την Κερκυραϊκή Ζυθοποιία ... με την Corfu Ionian Porter


Θυμάστε που η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία μας εκπροσώπησε στο International Real Ale Festival 2013 στο Wetherspoon της Μ. Βρετανίας? 

Είχαμε και διάκριση αγαπητές φίλες και φίλοι ... Ο λόγος για την Ionian Coffee Porter !!
Εύγε !! στο νησί των Φαιάκων και στον κύριο Σπύρο Καλούδη !! 


Στις τρεις καλύτερες μπύρες του κόσμου φιγουράρει η κερκυραϊκή μπύρα Corfubeer, στον φετεινό μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ μπύρας στην Βρετανία. Ψυχή της ζυθοποιίας ο ιδρυτής της Σπύρος Καλούδης, μας μιλάει για τη μεγάλη επιτυχία της μπύρας του και μας εξηγεί, γιατί όση και αν παράγει...δεν φτάνει να καλύψει τη ζήτηση. Η τεσσάρων ετών εταιρεία γνωρίζει αλματώδη ανάπτυξη αδιαφορώντας για την κρίση.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Delphi beer: νέα, ξανθιά και ''μεσογειακή''


Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπύρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου κι ο Γιώργος Κωστόπουλος, κι ένας βραβευμένος επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli, βρέθηκαν μαζί κάποια «τυχαία» στιγμή  κι αποφάσισαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μία τελείως καινούργια μπύρα, την Delphi. «Έψησαν» την πρώτη τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Davide στην Ιταλία και το γευστικό αποτέλεσμα θα κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά στις αρχές Ιουνίου 2013.

Mία μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη και λαμπερή, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική τόσο γεύση όσο κι επίγευση. Μία μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουκάλι.


Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Copenhagen Beer Celebration 2013


To 2o Copenhagen Beer Celebration πέρασε στην ιστορία το προ-προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μετά την παρουσία μου στην παρθενική διοργάνωση του CBC δε μπορούσα να λείψω από τη φετινή διοργάνωση! Δυστυχώς οι άλλοι δύο της περισυνής παρέας, ο Νίκος (BeeRocker) και ο Σπύρος (MONK), δε κατάφεραν να ακολουθήσουν αλλά το κενό τους αντικαταστάθηκε επάξια από δύο άλλους γνώριμους των μπυραματισμών. Από τον Άλεξ (Nightfall) και τον Σταύρο (sixtyneedles).



Τις περισσότερες λεπτομέρειες της φετινής διοργάνωσης τις έχω ήδη αναφέρει στο Pre-Game Show, αλλά ας δούμε ξανά κάποιες απο αυτές και κυρίως τις διαφορές και τις βελτιώσεις σε σχέση με το CBC 2012, πριν πάμε στο.. ζουμί. Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Μαΐου έλαβαν μέρος τα 3 μπυρο-sessions στη Σάλα του αθλητικού συλλόγου της Σπάρτα (Sparta Hallen).


Sparta Hallen

Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

Μπύρα με τσιτσιμπύρα!
1842 Ginger Beer από την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία



Οι μίξεις και αναμίξεις ποτών δεν είναι κάτι καινούργιο και από αυτές, αργά ή γρήγορα δε θα μπορούσε να "γλιτώσει" ούτε και η αγαπημένη μας μπύρα.
Το πιο γνωστό κοκτέιλ μπύρας -αν μπορούμε να το ονομάσουμε ως τέτοιο- είναι το ανακάτεμα μπύρας lager με λεμονάδα.
Φαίνεται μάλιστα πως η δημοτικότητά του είναι τόσο μεγάλη, ώστε κυκλοφορεί πλέον και στη χώρα μας έτοιμο τυποποιημένο σε μπουκάλι και κουτάκι (ναι, ξέρετε για τι λέω :).
Όμως δε θα βγάζει μόνο η Amstel την Amstel Radler, τώρα ποτό - αναψυκτικό μπύρας (όπως θέλετε πέστε το), έβγαλε και η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία!


Το concept βάζει λοιπόν μαζί στο ίδιο μπουκάλι το Νο 1 αγαπημένο μου ποτό μαζί με το Νο 1 αγαπημένο μου αναψυκτικό!
Μπύρα και τσιτσιμπύρα, 2 σε 1!
Η τσιτσιμπύρα για τους ελάχιστους που -ντροπή τους- δεν ξέρουν τι είναι (ok, πλάκα κάνω :), είναι σε απλά "ελληνικά" ( :p) το ginger ale, αεριούχο αναψυκτικό με λεμόνι και τζίντζερ (πιπερόριζα), που όπως φαίνεται στο πίσω μέρος του γαλάζιου μπουκαλιού, φτιαχνόταν από το 1842 στο νησί της Κέρκυρας (προφανείς οι αγγλικές επιρροές).

ATHENS BEER FESTIVAL 2013, Σ.Ε.Φ. No comments ... just ενΙλΗκίωση !


Ήταν να μην ενηλικιωθεί η περιβόητη εδώ και τόοοοοσα χρόνια Γιορτή ΜπΙρας !! Τώρα που μετά από 13 χρόνια ενΙλΗκιώνεται -σύμφωνα με τους διοργανωτές- καιρός να αλλάξει όνομα και να γίνει Athens Beer Festival 2013 !!



29 Αυγούστου 2013 - 11 Σεπτεμβρίου 2013
Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ( Σ.Ε.Φ.)

Σύμφωνα με το παρακάτω ... Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 18.00 θα είμαστε όλοι στις επάλξεις και θα αναμένουμε το χαρμόσυνο συμβάν !! Εσείς ??

ΕΙΣΟΔΟΣ : 
ΚΥΡΙΑΚΗ με ΠΕΜΠΤΗ 8 ευρώ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10ευρώ

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Ρολό χοιρινό με μπύρα
Corfu Real Ale Special και πορτοκάλι



Εσείς που διαβάζετε αυτό το blog, αν ανήκετε σ' εκείνους που το παρακολούθησαν και το αγάπησαν από το ξεκίνημά του, τότε σίγουρα έχετε μια ιδέα για τις ελληνικές μικροζυθοποιίες και γνωρίζετε πως μια σημαντική θέση ανάμεσά τους, κατέχει και η Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία!

Ακόμα κι αν δεν έχετε περάσει ποτέ Πάσχα στην Κέρκυρα ή δεν έχει τύχει μέχρι τώρα να κολυμπήσετε το καλοκαίρι σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες του πράσινου αυτού νησιού, έχετε σίγουρα δοκιμάσει κάποια ετικέτα από τις παρακάτω:
Corfu Real Ale Bitter, Corfu Real Ale Special, Royal Ionian Pilsner, Ionian Gold (φρέσκια βαρελίσια lager), Ionian Epos (και οι Αρχηγοί - Μπυραματιστές ίσως και κάποια ακόμα "κρυφή/για εκλεκτούς" ετικέτα ;)


Μην έχοντας κάτι νέο να παρουσιάσω/πω σχετικά με την Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία και με τα αντικλείδια των Μπυραματισμών που έχω τοποθετήσει στο κατάλληλο μπρελόκ, να 'μαι πάλι εδώ κι αυτή τη φορά έχω -τι άλλο;
Σκοτεινή Μπυροσυνταγή!


Η Κερκυραϊκή μπύρα που διάλεξα για να κάνει παρέα στο ανοιξιάτικο χοιρινό μας λοιπόν, είναι η ελαφριά, αρωματική και φρουτο-πορτοκαλένια Corfu Real Ale Special!