tag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post8447976604494655791..comments2022-04-05T19:48:46.095+03:00Comments on μπυραματισμοί: Ήρθε πάλι νέο Έτος με την αιώνια μάχη του Χαμένου Αββείου ανάμεσα στο Καλό και στο Κακό:: Lost Abbey Serpent's Stout !!Unknownnoreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-40700861091345137322012-01-05T20:30:21.773+02:002012-01-05T20:30:21.773+02:00Σπυράκοοοοοοοοοοο μου !! Μας προσβάλλεις τώρα! Εμε...Σπυράκοοοοοοοοοοο μου !! Μας προσβάλλεις τώρα! Εμείς δεν έχουμε δοκιμάσει ραβέντι ? Μα τι λες? Εδώ καλά καλά δεν ξέραμε αν ήταν λαχανικό ή όχι και αν δεν ήταν ο γουγλης σιγα να μη μαθαιναμε ποτές !! <br />Ασφαλώς και σε όλα τα παραπάνω που περιγράψαμε στην μπύρα θα πρέπει να αφαιρέσετε το βλαμμένο το ραβέντι, το οποίο το είδαμε σε μια εκπομπή μαγειρικής στην τηλεόραση και επειδή μας κάθισε είπαμε να το αναφέρουμε... <br /><br />Δόκιμος:: η μπύρα ειναι εξαιρετική σε όλα της! Αν την βρεις πουθενα για αγορά σε κανα μπυρομάγαζο του Λονδίνου, να την προτιμήσεις ανεπιφύλακτα!!<br /><br />Για την ιστορία ...<br /><br />ραβέντι ή Rhubarb Φυτό του οποίου τρώγονται μόνο τα σκληρά κοκκινωπά κοτσάνια.Τα φύλλα του είναι τοξικά<br /><br />Τα μακριά λεπτά στελέχη του ρεβέντι (ρήον), γνωστά ως στελέχη με μίσχο, έχουν χρώμα που ποικίλλει από ρόδινο έως ερυθρό και συμπαγή κίτρινα φύλλα (τα φύλλα συνήθως αφαιρούνται όταν το προϊόν διατίθεται προς πώληση). Το έντονο χρώμα, που ποικίλλει από ρόδινο του σολομού σε αιματέρυθρο, εξαρτάται από την ποικιλία, τον ρυθμό ανάπτυξης, την χρησιμοποιούμενη θερμοκρασία και την απορρόφηση ύδατος. Οι μίσχοι έχουν λευκό χρώμα στη βάση, στο σημείο όπου τα στελέχη ήταν συνδεδεμένα με το ριζικό σύστημα. Το εσωτερικό των στελεχών είναι λευκό και σαρκώδες. Η γεύση είναι έντονη και ελαφρώς όξινη, με λεπτό άρωμα. Από χημική και μικροβιολογική άποψη, το ρεβέντι που καλλιεργείται σε θερμοκήπια περιέχει οξαλικό οξύ, ασβέστιο σε μορφή οξαλικού ασβεστίου, κάλιο και οιστρογόνα φυτών. Το χρώμα του "Yorkshire Forced Rhubarb" ενισχύεται από την τεχνική διαδικασία που χρησιμοποιείται και την απουσία φωτός, που έχουν ως αποτέλεσμα τη λεπτή επιδερμίδα και τη λευκή σάρκα. Μαγειρεμένο, το "Yorkshire Forced Rhubarb" είναι πολύ τρυφερό, με άρωμα πιο λεπτό και λιγότερο όξινο από αυτό των άλλων ποικιλιών· αυτό οφείλεται στις διαφορετικές τεχνικές παραγωγής και στις τοπικές παραδοσιακές μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας που χρησιμοποιούν ένα υποπροϊόν της εριουργίας (shoddy), τυπικό της περιοχής.<br />Οι καλλιεργητές του "Yorkshire Forced Rhubarb" δεν επιτρέπουν στο φως να έρθει σε επαφή με τα φυτά κατά τη διάρκεια της εξαναγκασμένης καλλιέργειας σε θερμοκήπιο επειδή, εάν αυτό συμβεί, θα υπήρχε φωτοσύνθεση, διαδικασία που παχαίνει και σκληραίνει τις ίνες προσδίδοντας στο ρεβέντι πιο όξινη γεύση.<br />Για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο αυτό, οι καλλιεργητές συγκομίζουν το προϊόν με πολύ αδύνατο φως (υπό το φως των κεριών), όταν αυτό είναι δυνατόν. Επίσης, επειδή η ταχύρυθμη καλλιέργεια σε θερμοκήπιο έχει ως συνέπεια την απώλεια γεύσης, στην περιοχή αυτή [επονομαζόμενη "Rhubarb Triangle" (τρίγωνο του ρεβέντι)], προτιμάται να αφήνονται τα φυτά να αναπτυχθούν κανονικά επί 6 έως 9 εβδομάδες πριν την πρώτη συγκομιδή.<br />Οι ποικιλίες που χρησιμοποιούνται για εξαναγκασμένη καλλιέργεια σήμερα στην περιοχή αυτή είναι:<br />Timerley Early<br />Stockbridge Harbinger<br />Reeds Early Superb/Fenton’s Special (θεωρούνται ταυτόσημες)<br />Prince Albert<br />Stockbridge Arrow<br />Queen Victoria<br />Αυτός ο κατάλογος δεν είναι πλήρης και στο μέλλον θα είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και άλλες ποικιλίες.<br /><br />Αυτάαααααααα !!!Mixoshttps://www.blogger.com/profile/06652354936204258764noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-76200040099799450012012-01-04T18:15:16.513+02:002012-01-04T18:15:16.513+02:00Kyrie Mixo (presbh), mas kakomathainete!!
Akoma ...Kyrie Mixo (presbh), mas kakomathainete!! <br /><br />Akoma kala-kala den xekinhse to 2012 kai mas kernas koryfaia imperial stout! Den thn exw dokimasei alla ap'oti blepw mallon anhkw sthn meioyhfia, afou oi ypoloipoi mpyramatistes exoun hdh bouthxei sthn amartia :)Dokimoshttps://www.blogger.com/profile/11086429123042037674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-50136400971927050342012-01-04T13:13:39.786+02:002012-01-04T13:13:39.786+02:00Oντως μια εξαιρετικη Imperial Stout απο την Lost A...Oντως μια εξαιρετικη Imperial Stout απο την Lost Abbey την οποια την εχω δομκιμασει και εγω δυο φορες και μαλιστα την δευτερη φορα στο σπιτι του Fugitive που την ειχα φερει την ηπια σχεδον μονος μου μιας και οι υπολoιποι προτημισαν να πιουνε Nestle (aka creme brulee) οπως λεει και ενας φιλος μας...:)<br /><br />Oσο για το ραβεντι...δεν την παλευετε καστανο...τι ραβεντι και πρασινα αλογα ρε καμμενοι...εχετε δοκιμασει ποτε ραβεντι στην ζωη σας...οτι να΄ναι...αντε γεια...xaxaxaxa....MONKhttps://www.blogger.com/profile/10437972852078362323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-54768819752527311782012-01-04T10:22:43.909+02:002012-01-04T10:22:43.909+02:00Έτσι ακριβώς που τα λέει ο Γιάννης... "σχεδόν...Έτσι ακριβώς που τα λέει ο Γιάννης... "σχεδόν όλοι", αφού δεν λέω, το ραβέντι έδινε έναν ιδιαίτερο τόνο στην έτσι κι αλλιώς εξαιρετική αυτή μπύρα, αλλά σε θερμοκρασίες άνω των 15 Κελσίου, κατά την άποψή μου, αν και εμφανίστηκε ξαφνικά, επισκίασε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία της μπύρας. Ειδικά στην επίγευση, θα νόμιζε κανείς ότι έχει μασήσει μια χούφτα φρεσκοκομμένο, δροσερό ραβέντι.<br />Δε λέω, καλοί και ευπρόσδεκτοι οι μπυραματισμοί, αλλά μερικές φορές, οι αμερικάνοι το παρακάνουν...<br />Πάντως ήταν μια εξαιρετική μπύρα, που προ της κυριαρχίας του ραβέντι, όντως με απογείωσε!!! :)thanasishttps://www.blogger.com/profile/08252552946934480747noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-44222361438805491392012-01-04T00:24:28.986+02:002012-01-04T00:24:28.986+02:00Η δευτερή φορά που δοκίμασα αυτή την μπύρα ήταν κα...Η δευτερή φορά που δοκίμασα αυτή την μπύρα ήταν και η καλύτερη. Μπορεί να ήταν η χαλαρή ατμόσφαιρά που υπήρχε. Γιατί έτσι την αφήσαμε να ζεσταθεί αρκετά και να εμφανίσει όλες τις αρετές της. Αυτό που την απογείωσε πάντως ήταν το ραβέντι που φάνηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, της έδωσε αυτό το συν που χρειαζόταν. Σχεδόν όλοι, συμφωνήσαμε ότι ηταν η "κίνηση ματ" του χαμένου αβαείου.fugitivehttps://www.blogger.com/profile/12698222764254936631noreply@blogger.com