tag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post2092740348057851560..comments2022-04-05T19:48:46.095+03:00Comments on μπυραματισμοί: Βάλτε πάτο στο βαρέλι! Οι περιπέτειες της μπύρας στο μαγικό κόσμο των ξύλινων βαρελιώνUnknownnoreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-33121972605208657712012-05-16T20:07:51.805+03:002012-05-16T20:07:51.805+03:00Nick πραγματικα πολυ καλη ερευνα πανω στο Θεμα του...Nick πραγματικα πολυ καλη ερευνα πανω στο Θεμα του barrel aging & oak aging και πολυ ωραια δημοσιευση. Oντως το ξυλο εχει πραγματικα αυτες τις ιδιοτητες που μπορει να απογιωσει μια ετσι και αλλιως πολυ καλη ετικετα. Απο την αλλη οι αγαπημενες μας sour ale & Lambic απλα δεν θα υπηρχαν αν δεν ειχαν χρησιμοποιησει τα ξυλινα βαρελια οι εν λογω ζυθοποιοι για την ζυμωση της μπυρας τους. <br />Επισης να θυμησω οτι ο τρελος Sam Calagione ειχε φτιαξει δυο μεγαλες δριυνες δεξαμενες ωριμανσεις για να φτιαξει την καταπλικτικη του paolo santo marron...<br /><br />Αναμενω την συνεχεια...MONKhttps://www.blogger.com/profile/10437972852078362323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-27238307403634597222012-05-16T11:46:35.732+03:002012-05-16T11:46:35.732+03:00Πολύ όμορφο άρθρο γι αυτη την τεχνική που έχουν ξε...Πολύ όμορφο άρθρο γι αυτη την τεχνική που έχουν ξεκινήσει όλες οι ζυθοποιίες να χρησιμοποιούν. Πράγματι το βαρέλι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αρκεί καποιος να δοκιμάσει την σειρά της Mikkeller Black Hole που ενώ ειναι η ίδια μπύρα κατα την παλαίωση σε 7 διαφορετικά βαρέλια (Bourbon, Cognac, Peat Whisky, Red wine, Rum, Tequila, White wine) δημιουργήθηκαν 7 καινούργιες, πράγματι θα ήταν ενα ωραίο πείραμα. Περιμένουμε την συνέχεια λοιπόν .... ΕΥΓΕBeeRockerhttps://www.blogger.com/profile/12254581346354271831noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-2140553058195584642012-05-14T02:45:53.707+03:002012-05-14T02:45:53.707+03:00Exairetikh dhmosieush Chalice!! Auth th stigmh ano...Exairetikh dhmosieush Chalice!! Auth th stigmh anoigw mia Goose Island Bourbon County Imperial Stout (2011) sthn ygeia sou! :)<br /><br />https://picasaweb.google.com/112339017431442796158/Various#5742168040166841442Dokimoshttps://www.blogger.com/profile/11086429123042037674noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4806548240155390422.post-30293762106182562522012-05-12T11:50:12.135+03:002012-05-12T11:50:12.135+03:00Εξαιρετική η έμπνευση και η σκέψη σου Nick the Gre...Εξαιρετική η έμπνευση και η σκέψη σου Nick the Great να αφιερώσεις όλες τις παραπάνω χρησιμότατες αράδες και να κάνεις νύξη στο "barrel aging", μια "μόδα" που τον τελευταίο καιρό αποτελεί μαζί με τα παιχνίδια του λυκίσκου, το νούμερο 1 αντικείμενο Μπυραματισμού των Ζυθοποιών σε Ευρώπη και Αμερική!<br /><br />Μια μόδα που έχει δώσει τόσο φινέτσα και "χαρακτήρα" στα νέα μπυρο-αποστάγματα και που φυσικά έχει διευρύνει αισθητά την παλέτα των αρωμάτων και των γεύσεων στην έννοια μπύρα!<br />Η μπύρα έχει αναβαθμιστεί τόσο πολύ με αυτόν τον τρόπο που πλέον εγώ προσωπικά άνετα πια μπορώ να την συγκαταλέγω ανάμεσα στα πιο εκλεκτά cult αλκοολούχα ποτά που μπορούν να σε αποζημιώσουν στον υπέρτατο βαθμό όσον αφορά τις γεύσεις και τα αρώματα ...!!!<br /><br />Αναμένουμε τη συνέχεια τόσο του άρθρου που ξεκίνησες, όσο και του ξυλο-πειραματισμού των ανά τω κόσμω ζυθοποιών !!!Mixoshttps://www.blogger.com/profile/07490569677047583551noreply@blogger.com