Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Οι stout του Kees Bubberman

Ο Kees Bubberman αρχικά εκπαιδεύτηκε ως μάγειρας. Άρχισε όμως να ασχολείται και με την οικιακή ζυθοποίηση πριν από 17 χρόνια, η οποία τελικά και τον κέρδισε. Το 2007 έγινε ο master brewer της γνωστής Ολλανδικής ζυθοποιίας Emelisse Kamperland και μετά από 7 χρόνια αποφάσισε να αποχωρήσει για να φτιάξει τη δική του ζυθοποιία δίνοντας το όνομά του; Brouwerij Kees (προφέρεται Κέις).


Η πρώτη επαφή με τα “ζυθοποιήματα” του Kees ήταν στο τελευταίο Eurhop Beer Festival στη Ρώμη, όπου οι stout του μας άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Έτσι παραγγέλθηκαν και τα πρώτα μπουκάλια. Παρά τη συμμετοχή της Kees στο CBC Boston, τις πολλές εγκομιαστικές κριτικές στο ratebeer και ότι, δικαίως, θεωρείται πια μια από τις καλύτερες νέες craft ζυθοποιίες στην Ευρώπη, ευτυχώς για μας, οι μπύρες της παραμένουν ακόμα εξαιρετικά προσιτές, μακρία από το hype και τη μανία του trading που διογκώνουν την εικόνα τους και τις κάνουν δυσεύρετες και πανάκριβες.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Οι επικές στιγμές του περσινού 5ου CBC μέσα από 40 εικόνες.


Αν και Παρασκευή, ο κόσμος είχε πιάσει «στασίδι» πολύ πριν ανοίξει το φεστιβάλ τις πύλες του...


...και όσο πλησιάζει η ώρα η ουρά μεγαλώνει σαν ντόμινο.




Με 80 ζυθοποιίες και πάνω από 150 μπύρες στις κάνουλες σε κάθε session ήθελε λίγο μελέτη του τι να πιεις... για να μη μπερδέψεις τα μπούτια σου. 

Photo by Theis Mortensen