Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Ζυθογνωσία 2014...2/11 Αίγλη Ζαππείου...

Η πρώτη έκθεση (και όχι γιορτή μπύρας...) για μικροζυθοποιίες και ποιοτικές μπύρες στην Ελλάδα, εδώ βέβαια έχω τις ενστάσεις μου γιατί η Zythos Vap και κάποιες αλλες που συμμετέχουν σε καμια περίτωση δεν είναι ποιοτικές μπύρες αλλά ας το παρακάμψουμε, θα γίνει λοιπόν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου...

Οι διοργανωτές μας προσκαλούνε σε ένα ζυθο-γευσι-γνωστικό ραντεβού μοναδικό στην Ελλάδα, όπως γράφουν  "συγκεντρώσαμε για εσάς τα καλύτερα μικροζυθοποιεία της χώρας και μερικές από τις πιο σπάνιες, περίεργες και άκρως γαργαλιστικές μπίρες εισαγωγής και σας περιμένουμε να τις δοκιμάστε μαζί μας"...

Η είσοδος είναι 10 ευρω και είναι ανοιχτή απο τις 12:00 - 21:00

Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε στην πρώτη έκθεση ζυθογνωσίας στην Ελλάδα...

και μια κάτοψη της έκθεσης... για περισσότερα εδώ

 

Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Amager Collaborative Brews κατά τη διάρκεια του CBC 2014

Τα εισιτήρια του Copenhagen Beer Celebration 2015, του φεστιβάλ που θα συγκεντώσει 45 ζυθοποιίες και κάποιες χιλιάδες καμμένων μπυρόφιλων το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς του 2015 στο κλειστο γυμναστήριο της Sparta στην Κοπεγχάγη, κυκλοφόρησαν και εξαντλήθηκαν το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου!

Τα τελευταία 3 χρόνια χάρη σ‘ αυτό το φεστιβάλ, μερικοί εκ των κορυφαίων Αμερικανών ζυθοποιών βρίσκονται στην Κοπεγχάγη τις πρώτες μέρες του Μαΐου. Το γεγονός αυτό το έχει εκμεταλευτεί η Amager, η γνωστή σε όλους μας πλέον Δανεζική ζυθοποία που εδρεύει στην Κοπεγχάγη και έχει συνεργαστεί με κάποιους από αυτούς τις μέρες πριν και μετά το φεστιβάλ για την δημιουργία μερικών πολύ καλών “collaboration brews” (ή collaborative brews).

Έτσι για παράδειγμα το 2012 συνεργαζόμενη με τον Fred Karm της HoppinFrog βγάλανε την Frog Hops To Amager ενώ το 2013 ήταν η σειρά της Against The Grain με την οποία φτιάξανε την The Great, Big Kentucky Sausage Fest, της Cigar City με την δημιουργία της Xiquic And The Hero Twins και των Three Floyds με τους οποίους φτιάξανε την Arctic SunStone.


Wayne Wambles & Justin Clark (Cigar City)Barnaby Struve & Chris Boggess (Three Floyds)