Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

Ένας Ιταλικός ... Δράκος !

DRACO
BIRRIFICIO MONTEGIOCO

                                    

Μετά από ένα διάστημα μύησης στο χώρο της μπύρας από πραγματικούς μύστες του αντικειμένου (ναι Μίχο για σένα λέω και ευχαριστώ) ήρθε και η δικιά μου ώρα να συμμετέχω πιο ενεργά και να παρουσιάσω ένα ιδιαίτερο δώρο που έλαβα από τους φίλους μου Μαρία και Στέλιο. Οπότε, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και από δω.

                                     
Οι Ιταλοί φημίζονται για το στυλ την κομψότητα καθώς και για τα ποιοτικά κρασιά που παράγουν, έτσι είναι απολύτως φυσιολογικό να θελήσουν να εμφυσήσουν αυτά τα χαρακτηριστικά και στις μπύρες που παράγουν.
                                                   

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Μπυρο-νέα made in Greece



Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπει για τα καλά σε εποχές ανάπτυξης της Ελληνικής μπύρας. Κάθε τόσο έχουμε και μια νέα είσοδο στην Ελληνική αγορά καινούργιων ετικετών. Οι μικροζυθοποιίες της χώρας μας όλο και αυξάνονται και οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες προσπαθούν και αυτές με την σειρά τους να πιάσουν τον παλμό των Ελλήνων καταναλωτών. Αυτό μόνο χαρά γεμίζει εμάς τους λάτρεις της μπύρας, που βλέπουμε τις προσπάθειες όλων για την ανάδειξη της ποιοτικής μπύρας στη χώρα μας.


 Τα νέα λοιπόν πολλά ίσως κάποια αυτά να είναι και ελαφρώς παλιότερα, αλλά μιας και δεν έχουν αναφερθεί εδώ μέσα θα το κάνω τώρα.

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Ratebeer Awards 2013



Βγήκαν και τα αποτελέσματα του ratebeer για το 2013, για τους καλύτερους ζυθοποιούς, καλύτερες μπύρες, καλύτερα μαγαζιά σε όλο τον κόσμο.



Την λίστα με τις 100 καλύτερες ζυθοποιίες θα την βρείτε παρακάτω ... Οι πρώτοι πέντε είναι
1. AleSmith Brewing Company
2. Hill Farmstead Brewery
3. Three Floyds Brewing Company
4. Russian River Brewing
5. Bells Brewery
Καθόλου τυχαίο(μάλλον) ότι είναι όλοι εξ Αμερικής!


Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Few words ... Lots of Beer Pt.3



Επιστροφή λοιπόν στα γρήγορα review, αν και όπως έχω πει στο παρελθόν κάποιες απ’ αυτές τις μπύρες που βλέπουμε σε αυτά τα ποστ να χρίζουν και μιας πιο ιδιαίτερης παρουσίασης. Το κοινό που δένει τις μπύρες που θα δούμε σήμερα είναι ότι μπορούμε πια να τις βρίσκουμε πολύ εύκολα σε Ελληνικό on-line shop, το goodbeer είναι αυτό και χωρίς καθυστέρηση περνάμε κατ’ ευθείαν στις σημερινές μπυρίτσες.


Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Βασιλόμπυρα Beeramatismoi @ Local Pub



Γι’ άλλη μια χρονιά κόψαμε την ετήσια πιτούλα μας εδώ στην πρωτεύουσα. Μ΄αυτό το γλυκό και τόσο χαλαρό αφισάκι του φίλου μας του MONK (μέχρι και ο Μένιος έκραξε :P)μαζευτήκαμε όλοι παρεούλα και περάσαμε καλά. Δυστυχώς το φιλαράκι μας ο Chalice δεν τα κατάφερε να παραβρεθεί αλλά ελπίζουμε πριν φύγει και πάλι να πιούμε καμιά γουλιά παρέα.

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

Η απόλυτη Stout της Bristol...

Τον τελευταίο καιρό, όλο και περισσότερες αγγλικές μικροζυθοποιίες μπαίνουν στο παιχνίδι του πειραματισμού, στον δρόμο που, σε πολύ μεγάλο βαθμό, έχουν χαράξει οι Αμερικανοί "φίλοι" μας. Πειραματισμοί με ασυνήθιστα και παράξενα υλικά, με ειδικά strains μαγιάς, ακόμα και με παράξενα είδη για τα Αγγλικά δεδομένα. Μία από τις τελευταίες τρέλες, λοιπόν, είναι η ζύμωση μία μπύρας με διαφορετικό strain μαγιάς από το συνηθισμένο και ενδεδειγμένο του είδους, όπως για παράδειγμα Porters-Stouts με βελγικές μαγιές, με κλασσικότατο παράδειγμα την, εξαιρετική κατ' εμέ, Great Divide Belgian-Style Yeti.

Έτσι λοιπόν, πριν λίγες μέρες κατεύθασε στο γνωστό, σε όλους μας, μέρος (στο μαγαζί που έχει μια κολόνα να κρύβει μια μικροσκοπική τηλεόραση) μια παράξενη μπυρίτσα της Bristol Beer Factory, ζυθοποιία που μας παρουσίασε αρχικά ο Dokimos εδώ. Ο λόγος για την Ultimate Stout, για την οποία μπορώ να πω ότι δεν γνώριζα τίποτα, αλλά άκουγα παράξενα πράγματα από φίλους και γνωστούς. Άλλοι την εκθείαζαν, ως την αρχή ενός νέου είδους, ενώ άλλοι την έβρισκαν τελείως αδιάφορη και εκτός των ορίων του είδους. Άρχισα λοιπόν το ψάξιμο, και ενώ στο site της εταιρίας δεν βρήκα και πολλά πράγματα (τα πάντα για κάθε άλλη ετικέτα, σχεδόν τίποτα για την συγκεκριμένη), διάβασα σε άλλα φόρουμ ότι είναι η αρχή και βάση όλων των πειραματικών ετικετών που παράγει η εν λόγω ζυθοποιία. Έχοντας λοιπόν μια (μικρή ομολογουμένως) ιδέα και έχοντας πάρει μια μικρή τζούρα από έναν φίλο, μου κίνησε πάρα πολύ την περιέργεια να την δοκιμάσω σε καλύτερο περιβάλλον και να βγάλω ένα πιο αξιόπιστο πόρισμα.

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Kοπή Πίτας 2014 @ Local Pub

Με την ευκαιρία του ερχομού στα πάτρια εδάφη από την ξενιτία (sic) του αγαπημένου μας Chalice, για λίγες μόνο μέρες δυστυχώς, αποφασίσαμε να κόψουμε και την βασιλόπιτά μας για το 2014. Ετσι λοιπόν αύριο 7/2 όσοι πίστοι προσέλθετε στον γνωστό τόπο του εγκλήματος, στην Local Pub που εκτος από την βασιλόπιτα που θα έχει ετοιμάσει για το event (ευχαριστούμε πολύ Φώτη για την χορηγία) θα εχει ''κουμπώσει'' και σπέσιαλ βαρελάκια για την ημέρα. Η επιτυχία της βραδιάς είναι δεδομένη έτσι λοιπόν σας περιμένουμε όλους στην Τοπική Pub για να τα πιούμε και να τα πούμε απο κοντά...Be There...!!!



 

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2014

Delphi Beer by ΕΛΙΞΗ Α.Ε.



Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας έχουμε γνωρίσει αρκετές ετικέτες από Ελληνικές μικροζυθοποιείες, πράγμα που είναι καλό φυσικά για ‘μας. Σήμερα θα δούμε την Delphi Beer, μια μπύρα που παράγεται από την Ελιξη Α.Ε. από τον Ιούνιο του 2013. Την πρώτη επαφή την κάναμε με το ενημερωτικό ποστ του φίλου μας του Dokimou, όπου μπορείτε να διαβάσετε και κάποιες  πληροφορίες γι’ αυτήν την καινούργια προσπάθεια, έτσι και πήρα την σκυτάλη από την προτροπή του για την δοκιμή της. Για περισσότερα στοιχεία για την ιστορία, το όνομα και το λογότυπο μπορείτε να δείτε στο site της εταιρίας.
H ΣΠΕΙΡΑ σύμβολο Ζωής, Δύναμης & Δημιουργίας εύλογα επιλέχθηκε ως trade mark της μπύρας μας

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

15 Φεβρουαρίου 2014 :: Πρώτη επίσημη της Hoppy Pub και Βασιλόπιτα Μπυραματιστών στη Θεσσαλονίκη


Σίγουρα το 2014 μπαίνει με τον καλύτερο τρόπο στα μπυροδρώμενα της Θεσσαλονίκης. Το "αδερφάκι" του αγαπημένου μας Ipanema Beer Bar επιτέλους έρχεται να δώσει μια νέα πνοή στους λάτρεις της craft beer σκηνής σε αυτήν την πόλη ! 

Αν το πραγματικά εξαιρετικό μπυροστέκι στον Τρίλοφο έφερε μια αληθινή επανάσταση στο χώρο της μπύρας σε αυτήν την χώρα όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, τότε η νέα Hoppy Pub σίγουρα θα εδραιώσει αυτήν την προσπάθεια πλέον και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ώρα έφτασε λοιπόν. Σάββατο 15 Φεβρουαρίου η επίσημη πρώτη της Hoppy Pub και αφορμή για εμάς τους Μπυραματιστές να κόψουμε τη βασιλόπιτα μας (ευγενική χορηγία και φέτος του Στελάρα μας και της Hoops3), εγκαινιάζοντας κι εμείς με αυτόν τον τρόπο τη νέα μπυροσεζόν μαζί με τον φίλο μας και μέγα Μπυραματιστή Γιώργο !!

Ένας χαμός προβλέπεται να γίνει, αφού οι απανταχού Μπυραματιστές έχουν κλείσει ήδη τα εισιτήρια τους για να παραβρεθούν σε λίγες μέρες από τώρα σε αυτό το σπέσιαλ διπλό μπυρογεγονός της πόλης μας !!

Γιώργαρε καλή αρχή λοιπόν στο νέο αυτό μπυροστέκι της πόλης μας και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας σε λίγο καιρό από τώρα να έρχονται στη Θεσσαλονίκη μπυρολάτρεις από όλη την Ευρώπη και ουχί μόνο από τα πάτρια εδάφη !! 

Hoppy Pub, λοιπόν, βασιλόπιτα Μπυραματιστών και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι το Σάββατο 15 του Φλεβάρη στις 21.00 !!

Σας περιμένουμε ασφαλώς όλους με εξαιρετικά βαρέλια στα Taps και σπέσιαλ μπουκάλια στα ψυγεία !! 




The Hoppy Pub

Νικηφόρου Φωκά 6, Λευκός Πύργος, Θεσσαλονίκη

Τηλ: +306942012402