Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Octoberfest-ίαση

Μήνας φεστιβαλικών εκδηλώσεων στην Ευρώπη, ο Σεπτέμβρης που κλείνει σήμερα κι ενώ περιμένουμε την αντιπροσωπεία των Μπυραματισμών να επιστρέψει από το φεστιβάλ της De Molen στην Ολλανδία, με πλούσιες εμπειρίες (και γεμάτες βαλίτσες) ας κάνουμε και μια μνεία στο φεστιβάλ εκείνο που από πολλούς αποκαλείται βασιλιάς και πρόγονος όλων των φεστιβάλ μπύρας, το Octoberfest που γίνεται εδώ και πάνω από 200 χρόνια στο Μόναχο της Γερμανίας. 

Στα ιστορικά του φεστιβάλ έχουμε αναφερθεί κι άλλες φορές, ενώ ο Μίχος έχει κάνει μια εκτενή αναφορά στην οποία αξίζει να ανατρέχουμε για περισσότερες πληροφορίες. Σήμερα, θα ήθελα να αναφερθώ και σε μια άλλη διάσταση του Octoberfest, αυτή του πρεσβευτού της μπύρας και της μετάδοσης του θεσμού της παραδοσιακής γιορτής μπύρας εκτός Γερμανίας. Αλλά πριν περάσουμε στο θέμα μας, θα ήταν ιεροσυλία να μην δούμε μερικές απ' τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί απ' τους φετινούς  179ους εορτασμούς στο Μόναχο, όπου το πάρτυ καλά κρατεί και θα κρατεί γι ακόμη μια εβδομάδα. 


Η καθιερωμένη παρέλαση την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, 
με επικεφαλής  το "Muenchner Kindl", την κοπέλα 
που ενσαρκώνει το σύμβολο της πόλης  του Μονάχου

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Pints and Panels. Όταν μια καρτουνίστα βαθμολογεί μπύρες.

Πολλές φορές εδώ στους Μπυραματισμούς έχουμε αναδείξει εκείνους που αναδεικνύουν τη μπύρα και την κουλτούρα της μέσω της τέχνης, είτε μέσω μιας περίτεχνα σχεδιασμένης ετικέτας, είτε μιας εμπνευσμένης διαφήμισης, ή ακόμα και μ’ ένα κόμικ… 

saltydog_beerhunter

Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε αναφερθεί τόσο στον Bill Coleman και τον “Salty Dog” του, όσο και στον καρτουνίστα Arne Frantzell, που με την πετυχημένη του σειρά “Trouble Brewing” σχολιάζει χιουμοριστικά τα τεκτενόμενα στη παγκόσμια σκηνή της μπύρας. Εξαιρετικά τα μικρά κόμικς του Arne, με ήρωες τους Greg Koch της Stone και την αδυναμία του στις hoppy μπύρες, ή τον Sam Calagione της Dogfish Head και τη δική του αδυναμία στις μπύρες με εξωτικά υλικά, αλλά και πολλoύς ακόμα ζυθοποιούς, προσωπικότητες ή και εικονικούς χαρακτήρες της μπυροκοινότητας, όπως το ζευγάρι των beer geeks, που έχουν περάσει απ’ τις σελίδες του Trouble Brewing και που τελευταία φιλοξενούνται στο γνωστό beer portal “The Full Pint” 

troublebrewing_mikkeller

pnpbeerarms17Σήμερα όμως θα αναφερθούμε σε μια άλλη καρτουνίστα, η οποία εκτός του ότι ασχολείται με την μπύρα, αποτυπώνοντάς τη στα σκίτσα της.

pnpemΗ Em Sauter είναι μια καρτουνίστα, λάτρης της craft beer σκηνής, η οποία δημοσιεύει τις μικρές ιστορίες με τους κόμικ χαρακτήρες της σε τρία τέσσερα blogs/portals, όπως στο “Vicki Stowe: Brewmaster” που περιγράφει τα έργα και τις ημέρες μιας οικογένειας homebrewers – οι συνέχειες της Vicki Stowe στο κολλέγιο δημοσιεύονται στο “Ladies of Craft Beer”- ή στο “Right to Beer Arms” όπου η νεαρή Em μυείται στα μυστικά της μπύρας.


Όλες οι παραπάνω σελίδες αξίζουν φυσικά της προσοχής σας – δεν θα τις αναφέραμε άλλωστε στους Μπυραματισμούς αν δεν το άξιζαν - αλλά πιο πολύ θα ήθελα να αναφερθώ στο Pints and Panels, τη σελίδα όπου η Em Sauter κάνει πλέον… beer rating!

pnpwebsitelogo

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

"Πριγκηπικά" γενέθλια Μπυραματισμών στη Θεσσαλονίκη


Στο πλαίσιο των ξέφρενων εορτασμών που ξέσπασαν σε όλη την υφήλιο για την επέτειο των 2 χρόνων  Μπυραματισμών στον "αέρα", βρήκαμε την ευκαιρία κι εμείς εδώ στη συμπρωτεύουσα να σηκώσουμε τα ποτήρια μας και να μας ευχηθούμε τα καλύτερα για τη συνέχεια μέσα σε ένα κλίμα εορταστικό και εύθυμο με παλιούς και νέους φίλους.
Η 21η του Σεπτέμβρη λοιπόν, στάθηκε η αφορμή για αυτή τη μπυρο-συνεύρεση και στο τέλος της μέρας ένα ήταν σίγουρο :: πως όλοι περάσαμε υπέροχα !!


Όπως είχαμε ενημερώσει από νωρίς, μαζευτήκαμε το βράδυ της Παρασκευής στην Πρίγκηπο για να τα πιούμε, να τα πούμε, να ανταλλάξουμε ευχές και να σβήσουμε το κεράκι μας !!

Mikkeller I Beat yoU για τα δίχρονα!



Mikkeller I Beat yoU: μία μπύρα εορταστική πέρα για πέρα, όχι μόνο επειδή γιορτάζει το λυκίσκο σε όλη του την πικρή μεγαλοπρέπεια αλλά κυρίως επειδή ανοίχτηκε για να γιορτάσω τα δίχρονα του καλύτερου ελληνικού beer blog, των αγαπημένων μας δηλαδή Μπυραματισμών! Δύο χρόνια συνεπούς παρουσίας στο ιντερνέτι, με πλούσιες παρουσιάσεις διαφορετικών ειδών μπύρας, φοβερά μπυρο-οδοιπορικά και ζηλευτές ανταποκρίσεις από φεστιβάλ του εξωτερικού, ενημέρωση για ελληνικές και ξένες μικροζυθοποιίες, αφιερώματα και νέα για οτιδήποτε τραβά την προσοχή από τον κόσμο της μπύρας! Χρόνια πολλά λοιπόν παιδιά! Πάντα καλά και του χρόνου με τρίτο κεράκι στην τούρτα!

Η Mikkeller I Beat yoU (προσέξτε τα κεφαλαία γράμματα του ονόματος που σχηματίζουν τη συντομογραφία IBU) που διάλεξα για τα γενέθλια των Μπυραματισμών είναι μία βαρβάτη Imperial IPA με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 9.75% α.φ. Ζυμώθηκε στα λημέρια της Brewdog (όπως τόσες άλλες δημιουργίες του Mikkell) με ένα συνδυασμό malts Maris otter, Munich και Cara-munich, και ποικιλίες λυκίσκου Herkules, Warrior, Centennial, Amarillo, Simcoe και Columbus. Το αποτέλεσμα είναι τόσο εκρηκτικά απολαυστικό που αυτομάτως καλείσαι να το... γιορτάσεις! Και τί καλύτερο από το να μοιραστείς τη γεύση μίας τέτοιας γιορτής με λοιπούς ομοιοπαθείς!

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο χρόνια Μπυραματισμοί. Γιορτάζοντας τα γενέθλια μας στην “Τοπική Παμπ”

2_years_beeramatismoi_@_Local_Pub_Birthday_Cake_Candles_2Δυο χρόνια απ’ τη δημιουργία των “Μπυραματισμών” και η διαδικτυακή μας παρέα είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Όλοι εμείς που συναντιόμαστε καθημερινά για να μιλήσουμε για μπύρα, ν’ ανταλλάξουμε απόψεις για ότι έχει σχέση με το αγαπημένο μας ποτό, αλλά και να μεταδώσουμε την κουλτούρα της μπύρας σε όλο και περισσότερο κόσμο, είδαμε γι ακόμα μια χρονιά, το ενδιαφέρον εδώ στην Ελλάδα για ποιοτική μπύρα να μεγαλώνει. Μπορεί να εξακολουθούμε να είμαστε λίγοι, συγκριτικά με αυτούς που πίνουν απλά για να πιούν ή εκείνους που πιστεύουν πως όλες οι μπύρες είναι κλώνοι της Άμστελ ή της Corona, αλλά είναι πλέον ορατό πως όλο και περισσότεροι μαθαίνουν και αναζητούν τις ελληνικές μικροζυθοποιίες ή συνειδητοποιούν πως η μπύρα έχει κι αυτή, όπως το κρασί ή το ουίσκι, ένα βάθος και μια ποικιλία που αξίζει να εξερευνήσουν.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτάζοντας με μια Γυμνή Βελγίδα !!!

Πωπω πάνε 2 χρόνια ε? Να τα εκατοστήσουμε λοιπόν και καλή μας συνέχεια.
Για τούτη λοιπόν την μέρα κράτησα μια μπυρίτσα από τ αγαπημένα μου είδη. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία sour ale της Alvinne με τ' όνομα Undressed.


Η Alvinne είναι μια μικρή και νέα ζυθοποιία που βρίσκεται στο Βέλγιο. Τα πρώτα της βήματα ξεκίνησαν από τα καζάνια των σπιτικών ζυθοποιών Davy Spiessens και Glenn Castelein και το 2004 επίσημα άνοιξαν την ζυθοποιία. Όπως μας είχε αναφέρει και ο Chalice ΕΔΩ οι συνταγές τους άρχισαν ν΄αποκτούν το δικό τους κοινό γιατί δεν έμειναν "κολλημένοι" στις κλασσικές μπύρες του Βελγίου αλλά προσπάθησαν να δημιουργήσουν νέες μπύρες επηρεασμένοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εδώ ν΄ αναφερθώ και στο φεστιβάλ που γίνετε κάθε χρόνο στην ζυθοποιία, όπου είχαμε την χαρά να διαβάσουμε περισσότερα από το Fugitive που το επισκέφτηκε, πράγμα που δείχνει το πραγματικό ενδιαφέρον της ζυθοποιίας για την ποιοτική μπύρα.


Ας περάσουμε τώρα και στην μπυρίτσα μας. Μιλάμε λοιπόν για την Undressed, μία sour ale με 6,9 βαθμούς αλκοόλ η οποία ανήκει στην σειρά Morpheus λόγω της μαγιάς που χρησιμοποιούν και δεν χρησιμοποιείτε καθόλου λυκίσκος.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Μπυραματίζοντας με Φινλανδές δεσποινίδες... Keisari Juhla Ale & Luostari Dubbel Olut

Αφού διήλθαμε τη περίοδο του θέρους δίχως ιδιαίτερες απώλειες οδηγούμαστε με αργό βηματισμό προς την γενικότερη “ψύχρα” του φθινοπώρου. Πιστά, από το έ-μπυρο βήμα των μπυραματισμών, 2 χρόνια μετά την γέννηση αυτής της ιδέας, μιας και αρχίζει να δροσίζει ο καιρός, θα προσπαθήσω να σας εισάγω στη μπυρο-κουλτούρα μιας ακόμη “παγωμένης” χώρας. Ο λόγος γίνεται για τη “χώρα των χιλίων λιμνών” τη Φινλανδία, την οποία κι επισκέφτηκε ο αδερφός μου σε επαγγελματικό ταξίδι (βλέπε rouhlas) προ μερικών μηνών… και φυσικά τι άλλο μπορούσε να προσκομίσει σε έναν γνωστό καμμένο της οικογενείας? Μα φυσικά ένα δείγμα της εντόπιας παραγωγής ζύθου...


Στο σημείο αυτό, κρίνω σκόπιμη την αναφορά των συνθηκών και πραγμάτων περί της αλκοόλης στο εσωτερικό του κράτους. Οι Σκανδιναβικές χώρες, με αποκλειστική εξαίρεση τη Δανία, διέπονται από αυστηρή νομοθεσία γύρω από τη διακίνηση και κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Στη Φινλανδία, το 1919 επιβλήθηκε καθολική ποταπαγόρευση, διαδεδομένη νωρίτερα και στα όμορα κράτη. Η κατάσταση αυτή διατηρήθηκε ως το 1932 όπου και διενεργήθηκε δημοψήφισμα με το αποτέλεσμα στο 70% να οδηγεί στην κατάργηση της παραπάνω νομοθεσίας. Τότε λοιπόν, δημιουργείται η πλήρως κρατική εταιρεία “Oy Alkoholiliike Ab” αποτελώντας μονοπώλιο στη διακίνηση αλκοόλης. Κατά τη διετία 1939-40, εν τη ενάρξει της διένεξης μεταξύ Φινλανδίας και Σοβιετικής Ένωσης, τα κρατικά ποτο-μονοπώλια αλλάζουν πλεύση και λειτουργούν αποκλειστικά παράγοντας “ βόμβες Molotov” για το στρατό (η ιστορία της οποίας αξίζει ανάγνωσης http://en.wikipedia.org/wiki/Molotov_cocktail)!! Από το 1969 η εταιρεία μετονομάζεται σε “Oy Alko Ab” και τότε πέρα της διακίνησης ξεκινά και η εισαγωγή αλλά και παραγωγή αλκοολούχων ποτών.

Ήρθε, (συν)Πορευτήκαμε, (συν)Μπυραματιστήκαμε ... κι έφυγε !!


Η 77η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης άρχισε το Σάββατο στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 και σαν "θεσμός" αποτελούσε πάντα μια πρώτης τάξης  αφορμή για τους πολίτες της συμπρωτεύουσας να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους με Πορείες, πράγμα που κατά βάση συμβαίνει την ημέρα της κύριας ομιλίας του όποιου πρωθυπουργού πέρασε δυστυχώς από αυτή τη χώρα όλα αυτά τα έτη!
Φέτος μπορεί να μην εμφανίστηκε καν ο πρωθυπουργός της χώρας μας για την παραδοσιακή ομιλία του στο χώρο της ΔΕΘ ... εμφανίστηκε όμως ο Σπυράκος μας, ο ΤρελοΜΟΝΚ, που κράτησε την δική μας παράδοση που θέλει κάποιον πρωτευουσιάνο Μπυραματιστή να δίνει το "παρών" σε αυτή την μεγάλη λαϊκή εξέγερση ! Πέρυσι ήταν ο Γιάννης (Fugitive) με την Έφη !!


Ασφαλώς μέσα σε αυτό το 24ωρο που είχαμε τη χαρά να βρεθούμε, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και την μίνι μπυρο-τουρνέ μας!

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Κει που τρώγαν ... πίναν κιόλας !!

Όταν έχεις το "μικρόβιο" μέσα σου, πραγματικά είναι δύσκολο (έως ακατόρθωτο) να πεις όχι όταν κάποιος σου λέει ότι έχει κάποιες μπύρες που δεν έχεις δοκιμάσει ... ανεξαρτήτως βέβαια με το αν αυτές οι ετικέτες αποδειχτούν τελικά ενδιαφέρουσες ή όχι. Η αίσθηση ότι θα δοκιμάσεις κάτι που δεν έχεις ξαναπιεί είναι αρκετή από μόνη της θαρρώ για να υποκύψεις!


Κάπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα πριν καμιά βδομαδούλα. Η αναφορά και μόνο κάποιων μπουκαλιών που ποτέ πριν δεν είχαν περάσει από το ποτήρι μας, στάθηκε μια χαρά αφορμή (άλλο που δε θέλαμε) για μεσημεριανό τσιμπούσι μέχρι σκασμού, όπου καθώς θα τρώγαμε τον αγλέορα ... θα πίναμε και μερικές νέες μπύρες, αλλά και κάποιες άλλες παλιές γνώριμες!
Η μάζωξη στο ταβερνάκι του Θόδωρου έγινε περί τις 14:30 το μεσημέρι και καθώς τα πιάτα έρχονταν κι έφευγαν πεντακάθαρα πίσω με ρυθμό τάχιστο, εμείς βρέχαμε το λαρύγγι μας για να κατεβαίνουν πιο εύκολα τα εδέσματα ...

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

20 χρόνια ζωής για την "Πρίγκηπο" με φθινοπωρινές επετειακές μπυρο-εκδηλώσεις!!

20 χρόνια ζωής και δυναμικής παρουσίας κλείνει φέτος το αγαπημένο μας Καφενείο - Μπυραρία "η Πρίγκηπος" εδώ στη συμπρωτεύουσα. Για αυτό το λόγο οι ιθύνοντες της Πριγκήπου αποφάσισαν να το γιορτάσουν με μια σειρά από μπυρο- happenings κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου.


Εξάλλου, μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιλέξαμε κι εμείς οι βόρειοι Μπυραματιστές να γιορτάσουμε τα δικά μας γενέθλια σε 3 μέρες εκεί, θέλοντας να ευχαριστήσουμε κατά κάποιο τρόπο, αυτό το ζεστό στέκι της μπύρας (και όχι μόνο) για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισε όλα αυτά τα έτη λειτουργίας του.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο χρόνια συνεπείς Μπυραματισμοί... και στη Θεσσαλονίκη!


Στο πλαίσιο του ταυτόχρονου εορτασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη των 2 χρόνων ζωής μας στο διαδίκτυο, οι βόρειοι Μπυραματιστές θα το γιορτάσουμε σε ένα από τα πιο αγαπημένο μας μπυρο-στέκια της συμπρωτεύουσας! 
Η 21η Σεπτεμβρίου λοιπόν, η ημέρα που ακριβώς πριν δυο χρόνια κοινοποιούσαμε στους μπυρόφιλους της Ελλάδας την παρουσία μας, επιλέχθηκε από πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα ως η καταλληλότερη στιγμή του εορτασμού μας!

Σας αναμένουμε λοιπόν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου μετά χαράς και περισσής όρεξης για ζυθοποιήματα στο Καφενείο "η Πρίγκηπος" από τις 21.00 και μετά !!

Θα κόψουμε την τούρτα μας, θα μοιράσουμε δωράκια, θα κληρώσουμε ένα εκλεκτό 750άρι μπουκάλι και ασφαλώς θα τα πιούμε και θα τα πούμε από κοντά!

Σας αναμένουμε όλους ...
 Beer there !!! 

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Δύο χρόνια Μπυραματισμοί... στην Αθήνα


Δύο χρόνια Μπυραματισμοί. 21 Σεπτεμβρίου του 2010 βγήκαμε για πρώτη φορά στον διαδικτυακό αέρα. Δυο χρόνια μετά, συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση να μπυρολογούμε και να μπυραματιζόμαστε. Ας το γιορτάσουμε λοιπόν με δυο ωραίες μπυροσυναντήσεις.
Στην Αθήνα το γιορτάζουμε "τοπικά" που αλλού; Στο Local Pub! O Φώτης (οι διακοπές τελειώσανε φίλε...) ανοίγει την ανακαινισμένη pub την επόμενη εβδομάδα, με guest βαρελάκι Punk IPA και φιλοδοξούμε να του κάνουμε καλό ποδαρικό!
Όλοι - και όταν λέμε όλοι, εννοούμε όοοοολοι - οι φίλοι των Μπυραματισμών λοιπόν, ας βρεθούμε την Παρασκευή το βράδυ στο Local, για μια βραδιά ποιοτικής μπύρας και πάνω απ' όλα ποιοτικής παρέας. Δε νομίζω να λείψει κανείς...

Οι Μπυραματιστές της Θεσσαλονίκης, όπως πάντα, ετοιμάζουν για τα γενέθλια σκηνικά "κάτσε καλά"... Υπερπαραγωγές λέμε... Αλλά δεν μαρτυράμε τίποτα! Λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη θα διαβάσετε πολύ πολύ σύντομα.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Sublimely Self Righteous

ssr label 300Για τους Stone τα ‘χουμε ξαναπεί… είμαστε τρελοί fans… Όχι, δεν μιλάω για τους Rolling Stones, καλά το καταλάβατε – αν και αγαπημένοι κι αυτοί – αλλά για τους εξίσου εκκεντρικούς, διάσημους και αναμφίβολα ποιοτικούς Αμερικανούς ζυθοποιούς στην Stone Brewing Co. Μα τι κι αν τα ‘χουμε ξαναπεί;  Χορταίνουμε; Δεν χορταίνουμε ύ
Η δικαιολογία μας να ξανασχοληθούμε κι απόψε με τους Stone, είναι για να παρουσιάσουμε μια ακόμη εξαιρετική δημιουργία τους, μια black IPA με το “λιτό κι απέριττο” όνομα “Sublimely Self – Righteous Ale”

Η SS-RA δημιουργήθηκε το 2007, ως “XI Anniversary Ale”, η επετειακή μπύρα για τα 11χρονα της Stone. Ακόμη το στυλ Black IPA δεν είχε πάρει σάρκα και οστά, αλλά ο Mitch Steele, o head brewer της Stone, είχε δοκιμάσει μια τέτοια “μαύρη IPA” σ’ ένα μικρό brewpub στο Vermont, το “The Shed”, από τον Shaun Hill (πλέον της Hill Farmstead Brewing), ο οποίος την είχε εμπνευστεί από μια παλαιότερη συνταγή του πιονέρου Greg Noonan, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε φτιάξει μια τέτοια ale, στα τέλη της δεκαετίας του ‘80.
O Greg Koch, o τιμονιέρος της Stone (όσον αφορά το προς τα που γέρνει η βάρκα) ήταν κάπως επιφυλακτικός όταν ο Mitch πρότεινε να φτιάξουν μια μαύρη μπύρα για την επέτειο (είναι γνωστή η προτίμησή του στις πιο hoppy καταστάσεις) αλλά μόλις δοκίμασε το πιλοτικό batch άλλαξε γνώμη…

stone-anniversary-beer

H ΧΙ Anniversary Ale είχε τόσο μεγάλη επιτυχία και άρεσε τόσο πολύ στο ίδιο το προσωπικό της Stone, που μετά από "μαζικές διαδηλώσεις" αποφασίστηκε να την ξαναφτιάξουν, ως μόνιμη πια ετικέτα. Αλλά ακόμα και για τ' όνομά της, η νέα ετικέτα πέρασε από "ακρόαση". Η πρόταση του Mitch ήταν να τη βαφτίσουν "San Diego Negro" που έκανε και ρίμα, αλλά ακόμα και ο εκ φύσης "προκλητικός" Greg Koch δεν ήθελε να ρισκάρει την περίπτωση να πάρει κάποιος στραβά το όνομα της καινούργιας μπύρας τους. Έτσι πρότεινε το πιο ταιριαστό στo χαρακτήρα της ζυθοποιίας "Sublimely Self-Righteous"  ύ

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

No comments ... για ένα ακόμη καλοκαίρι !

Φταίει η μαγευτική Χαλκιδική (φιλλλαράκι ... σαν τη Χαλλκιδική δεν έχει λλλέμε) που σε κάνει σκλάβο της από την πρώτη στιγμή?
Ή μήπως είμαστε εμείς οι βαρεμένοι και κάθε φορά που φεύγουμε για camping στο "δεύτερο πόδι" της χερσονήσου αυτής ... μπυρο-πρωτοτυπούμε?

Μετά από αυτό ... έρχεται το παρακάτω !!!


Μάλλον θα έπεσε το μάτι του τρελού μας Κρανιοδιαμελιστή Skull Splitter σε αυτή τη δημοσίευση, όταν κανόνιζε το πώς θα περάσει τις ολιγοήμερες διακοπούλες του το διάστημα που θα ήταν το αγαπημένο μας Ipanema beer-bar κλειστό ... και επηρεάστηκε σφόδρα!

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικές Μικρο-Ζυθοποιίες :: Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο ... λίαν συντόμως!

Ήταν θέμα χρόνου κάποια στιγμή να έχουμε νέα για την "τύχη" του εξοπλισμού και των μηχανημάτων που έβγαλε άτυπα στο σφυρί πριν λίγους μήνες η Craft, από τα δυο της μπυρο-πόστα στην πρωτεύουσα!



Έτσι, πριν καμιά δεκαριά μέρες είχαμε τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από μια συνέντευξη που έδωσε ο κ. Αλέξανδρος Κουρής, σύντροφος της αγαπητής μας περιηγήτριας Μάγιας Τσόκλη και πρωτοστάτης του όλου εγχειρήματος, στην κα Άννα-Τερέζα Δαλμύρα.


Συγκεκριμένα, η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην Ημερήσια Ανεξάρτητη Δημοκρατική Εφημερίδα Κυκλάδων "Κοινή Γνώμη" στις 23/08/2012 με αριθμό φύλλου 3458, και σας την παρουσιάζουμε αυτούσια παρακάτω μαζί με το φωτογραφικό υλικό που τη συνοδεύει. Το περιεχόμενό της πιθανόν να σας είναι ήδη γνωστό, αφού αρκετά sites εδώ και μια βδομάδα τώρα το έχουν αναπαραγάγει στις σελίδες τους.
Εμείς ασφαλώς περιμέναμε να έχουμε και το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλε η "Κοινή Γνώμη" (και την ευχαριστούμε θερμά) πριν σας παραθέσουμε το οτιδήποτε!

Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Αποχαιρετώντας το καλοκαιράκι στου Chalice

Τέλος Αυγούστου και το καλοκαίρι τυπικά τελειώνει. Σιγά σιγά και οι τελευταίοι παραθεριστές γυρίζουν στη βάση τους, με τροπικό μαύρισμα, φορτισμένες μπαταρίες και ανανεωμένη την όρεξη για μπυροκαταστάσεις. Κι επειδή όταν εδώ μιλάμε για μπυροκαταστάσεις τις εννοούμε πάντα στον υπερθετικό βαθμό, είπαμε να ξεκινήσουμε τη σαιζόν με μια καλή μπυρομάζωξη (μην μας κάνει ποδαρικό η Γιορτή Μπύρας...)


Τα τηλέφωνα πέσανε, παρόντες και πρόθυμοι 6 (Thanasis, Monk, BeeRocker, London DieHard, Beeralica και ο οικοδεσπότης Chalice, κωλυόμενοι 1 (Fugitive - προτίμησε να πάει Νάξο), αδικαιολογητως απών 1 (John Rebous - άφαντος)
Όπως πάντα, ο καθένας έφερε το κατιτίς του, ότι βρήκε δηλαδή στο ψυγείο, την αποθήκη του, στο κουτί της παραγγελίας που μόλις έφτασε...

 

Ξεκινήσαμε όμως με το κατιτίς ενός απόντα... Ένα homebrew (σπιτική μπύρα για τους αδαείς) που ως δια μαγείας βρέθηκε στα ψυγεία του Φώτη. Δεν ξέρουμε ποιος την ξέχασε, για ποιον προοριζότανε, αλλά Παναγιώτη, την κατευχαριστηθήκαμε την Citra IPA σου. To άρωμα ιδιαίτερα πολύ πλούσιο, αλλά και η επίγευση κράτησε για πολύ. Μια χαρά στάθηκε στο lineup των μεγαθηρίων που πέρασαν απ' το ποτήρι μας εκείνη τη βραδιά.